До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, каза

...
До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, каза
Коментари Харесай

Мика Зайкова: До края на август ще гласуваме актуализацията на бюджета |

До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, каза националният представител от " ИТН " Мика Зайкова в коридорите на Народното събрание.

" Борбата е за пустите пари - кой да води бащина тайфа ", съобщи тя. 

Според нея още в сряда на първото постоянно за седмицата съвещание, Народното събрание ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

„ Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, тъй като това, което предлага държавното управление, понижава с 10 лв. Бойковите пари за най-ниските пенсии, което е парадокс. Евростат се съгласи, че минималната пенсия би трябвало да бъде към прага на беднотия, т.е. равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, само че ще се постараем. Пенсиите би трябвало да се актуализират “, безапелационна е Зайкова.

По думите ѝ претекстовете за актуализация на бюджета са правилни, само че към този момент " малко остарели, тъй като нещата се трансформират ".

" Ние имаме най-скъпия ток в Европейски Съюз. Това значи инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, тъй като в основата е електрическата енергия, а сме най-бедните “, разяснява доайенът на Народното събрание.

Според Мика Зайкова е значимо да не се стига до избори 2 в 1 наесен, защото компанията снабдител на машините " Сиела " може да срещне компликации с настройките на софтуера за двоен избор и по този начин ще се отвори опция за операции с хартиени бюлетини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР